Общи условия за покупка и ползване

Онлайн магазин Студио Николас

Общи условия за покупка и ползване

На онлайн магазин Студио Николас

 

  1. ВЪВЕДЕНИЕ

Този документ (заедно с документите, споменати тук) установява общите условия, които уреждат използването на този уебсайт (www.studionikolas.com) и закупуването на продукти чрез него (наричани по-нататък “Условията”).

 

Ние Ви препоръчваме внимателно да прочетете условията, нашата политика за “бисквитки” и нашата политика за поверителност (съвместно наричани по-долу, “политики за защита на данните”), преди да използвате този уебсайт. Когато използвате този уебсайт или поръчвате чрез него, сте обвързани с тези условия и нашите политики за защита на данните. Ако не сте съгласни с условията и с политиките за защита на данните, не използвайте този уебсайт. Тези условия могат да бъдат изменяни. Ваша отговорност е да ги прочитате периодично, понеже условията към момента на използване на уебсайта или на сключване на съответния договор (както са определени по-нататък) са условията, които се прилагат.

 

  1. НАШИТЕ ДАННИ

Продажбата на стоки през този сайт се извършва под търговската марка “Nikolas” от “ Николас“ ООД с адрес на управление: град Габрово, бул. ул.”Райчо Каролев” №18, регистрирано в съответствие с българското законодателство с ЕИК 107547813. Телефон за контакт: +359 894 4949 41

 

  1. ВАШИТЕ ДАННИ И ВАШИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ НА ТОЗИ УЕБСАЙТ

Информацията или личните данни, които ни предоставяте, ще се обработват в съответствие с политиките за защита на данните. Когато използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с обработката на информация и данните и заявявате, че цялата предоставена информация и данни са верни и отговарят на действителността.

 

  1. ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАШИЯ УЕБСАЙТ

Когато използвате този уебсайт и правите поръчки чрез него, Вие се съгласявате:

  1. Да използвате този уебсайт, за да правите само законово валидни запитвания и поръчки.
  2. Да не правите никакви фалшиви или измамни поръчки. Ако разумно може да се счита, че е била направена такава поръчка, ние ще имаме право да я отменим и да предприемем необходимите действия за предотвратяване на бъдещи такива.

iii. Да ни предоставите Вашия имейл адрес, пощенски адрес и/или други координати вярно и точно.

Вие също се съгласявате, че можем да използваме тази информация за връзка с Вас по отношение на Вашата поръчка, ако е необходимо (вижте нашата политика за поверителност). Ако не ни предоставите цялата информация, която ни е необходима, не можете да направите поръчка. Когато заявите поръчка чрез този уебсайт, Вие заявявате, че сте над 18-годишна възраст и имате законно право да сключвате обвързващи договори.

 

  1. ДОСТЪПНОСТ НА УСЛУГАТА

Услугата за доставка на артикулите, предлагани на този уебсайт, е достъпна само в България. Ако желаете да получите доставка извън територията на страната, можете да направите запитване чрез посочените канали за комуникация.

 

  1. ОФОРМЯНЕ НА ДОГОВОРА

След успешно направена поръчка в сайта www.studionikolas.com , с вярно посочени данни и спазени описаните условия за ползване, ще получите имейл, потвърждаващ получаването на Вашата поръчка. Когато тя бъде изработена и подготвена за изпращане, ще бъдете информирани по имейл, включващ необходимите данни свързани с доставката на Вашата поръчка.

 

  1. ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКА

Всички поръчки на продукти зависят от наличността на материалите и заетостта на нашето производство. В това отношение, ако възникнат трудности по отношение на изработката и доставката на продукти, ние си запазваме правото да Ви предоставим информация за заместващи продукти със същото или по-високо качество и стойност, които може да поръчате. Ако не желаете да поръчате заместващи продукти, ще възстановим всяка сума, която може да сте заплатили.

 

  1. ОТКАЗ ЗА ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКА

Ние си запазваме правото да премахваме всеки продукт от този уебсайт по всяко време и да премахваме или променяме всеки материал или съдържание от него. Въпреки че винаги ще правим всичко възможно да обработваме всички реални поръчки, може да има изключителни обстоятелства, които ни принуждават да откажем обработката на поръчка, след като сме изпратили потвърждение за поръчката. Ние си запазваме правото да извършваме това по всяко време. Ние не носим отговорност пред Вас или пред трети лица за премахване на който и да е продукт от този уебсайт, или за премахване или модифициране на който и да е материал или съдържание от уебсайта или за това, че не сме обработили поръчка, след като сме изпратили потвърждение на поръчката.

 

  1. ДОСТАВКА

Независимо от клауза 7 по-горе по отношение на наличността на продуктите и освен при извънредни обстоятелства, ще се стремим да изпратим поръчката, състояща се от продукта(ите), изброен(и) във всяко потвърждение на доставката преди датата, посочена в съответното потвърждение на доставката, или – ако няма указана дата за доставка – в очакваните срокове, посочени при избора на метод за доставка, и във всички случаи ще доставим продукта в рамките на максимален срок от 30 дни от датата на Потвърждение на поръчката. Въпреки това може да има закъснения по причини като настъпването на непредвидени обстоятелства или зоната на доставка.

За целите на тези условия, “доставка” ще се счита за извършена и поръчка ще са счита за

“доставена” веднага след като Вие или трето лице, посочено от Вас, освен доставчика, придобие владение на стоките, което ще се доказва с подписването на документ за получаване на поръчката на посочения от Вас адрес за доставка.

 

  1. ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА РИСКА И СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ПРОДУКТИТЕ

Продуктите ще са под Ваша отговорност от момента на доставката до Вас, както е посочено в клауза 9 по-горе. Вие ще придобиете собствеността върху продуктите, когато получим пълно заплащане на всички дължими суми, включително и разходите за доставка, или в момента на доставката (както е определено в клауза 9 по-горе), ако това е трябвало да се извърши по-късно.

 

  1. ЦЕНА И ПЛАЩАНЕ

Цената на продуктите ще бъде определена по всяко време на нашия уебсайт, освен в случай на очевидна грешка. Въпреки че ние полагаме всички усилия, за да гарантираме, че показаните на уебсайта цени са правилни, може да възникне грешка. Ако открием грешка в цената на който и да е от продуктите, които сте поръчали, ще Ви информираме възможно най-скоро и ще Ви дадем възможност да потвърдите Вашата поръчка на правилната цена или да я анулирате. Ако не успеем да се свържем с Вас, поръчката ще се счита за анулирана и всички платени суми ще Ви бъдат възстановени в пълен размер. Ние не сме длъжни да Ви предоставим който и да е продукт на неправилна по-ниска цена (дори когато сме изпратили потвърждение на поръчката) , ако грешката в цената е явна и несъмнена и е било разумно възможно да бъде разпозната от Вас като неправилна цена. Цените на сайта са с ДДС, но изключват таксите за доставка, които се заплаща на избраната куриерска фирма.

Цените могат да бъдат променяни по всяко време. Все пак, освен както е предвидено по-горе, промените няма да засягат поръчките, за които сме изпратили потвърждение на поръчката. След като сте избрали всички артикули, които искате да купите, те ще бъдат добавени към Вашата кошница. Следващата стъпка ще бъде да обработите поръчката. За тази цел трябва да следвате стъпките на процеса за покупка, като посочите или проверите информацията, поискана във всяка стъпка. Освен това по време на процеса на покупката, преди плащането, можете да промените информацията за Вашата поръчка. Също така, ако сте регистриран потребител, в “Моят акаунт“ има наличен запис на всички направени от Вас поръчки.

 

  1. ПОЛИТИКА ЗА ЗАМЯНА/ВРЪЩАНЕ

12.1 Законово право на отказ

Право на отказ от договора

Ако сключвате договора като потребител, имате право да се откажете от Договора (с изключение на продукти, посочени в клауза 12.2 по-долу, за които се изключва правото на отказ), в рамките на 14 дни, без да посочвате причина, без да дължите никакво обезщетение или неустойка и без да плащате никакви разходи, с изключение на разходите, изрично посочени в настоящите условия.

Периодът за отказ ще изтече след 14 дни от деня, в който придобиете, или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, придобие физическо владение на стоките или – в случай на множество стоки в една поръчка, доставени поотделно – след 14 дни от деня, в който Вие или трето лице, различно от превозвача, посочено от Вас, придобие/те владение на останалата последна стока, поръчана в една поръчка.

За да упражните правото си на отказ, можете да уведомите Nikolas на адреса, посочен в клауза 2 от настоящите условия или чрез наличните канали за комуникация, посочени в нашия уебсайт, за решението си да се откажете от този договор чрез недвусмислено изявление. За да спазите срока за отказ, е достатъчно за да изпратите Вашето съобщение относно упражняването на правото на отказ преди да е изтекъл срокът за отказ.

Последствия от отказа

Ако решите да се откажете от този договор, ние ще Ви възстановим всички получени от Вас плащания, без ненужна забава и във всеки случай в рамките на 14 дни от датата, на която този договор е прекратен. Ние ще извършим такова възстановяване, като използваме същите средства за плащане, които сте използвали при първоначалната транзакция. Във всеки случай няма да Ви бъдат начислени никакви такси в резултат на такова възстановяване. Независимо от горното, ние можем да откажем възстановяване, докато не получим обратно стоките или не ни предоставите доказателства, че сте изпратили обратно стоките – което от двете настъпи по-рано. Вие ще изпратите обратно или ще доставите стоките без неоснователно забавяне и във всеки случай не по-късно от 14 дни от деня, в който ни заявите Вашия отказ от този договор. Крайният срок е спазен, ако изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок. Вие ще поемете преките разходи по връщането на стоките. Вие носите отговорност само за понижената стойност на стоките единствено вследствие на обработката, освен каквото е необходимо, за да се установи естеството, характеристиките и функционирането на стоките.

 

12.2 Общи разпоредби

Вие нямате право да се откажете от Договора, когато той е за доставка на някой от следните

продукти:

  1. Персонализирани артикули
  2. Запечатани стоки, които не са подходящи за връщане поради хигиенни причини и са били разпечатани след доставката.

Вашето право да анулирате договора се прилага изключително за продукти, които са върнати в същото състояние, в което сте ги получили. Няма да бъде извършено никакво възстановяване на средства, ако продуктът е бил използван, след като е бил отворен, за продукти, които не са в същото състояние, както когато са били доставени, или ако са повредени, така че се грижете за продукта(ите), докато е/са Ваше притежание. Моля, върнете продуктите, като използвате или включите оригиналната им опаковка, инструкции и други документи, ако има такива, придружаващи продуктите.

 

След преглеждане на артикула, ние ще Ви информираме за това дали имате право на възстановяване на изплатените суми. Възстановяването на средствата ще бъде извършено възможно най-скоро и във всички случаи в рамките на 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашето намерение да отмените договора. Независимо от горното, ние можем да откажем възстановяване, докато не получим обратно. Възстановяването на средствата винаги, когато е възможно, ще бъде извършено чрез същите средства за плащане, които сте използвали, за да заплатите покупката си. Вие ще поемете разходите и рисковете при връщането на продуктите, както е посочено по-горе. Ако имате някакви въпроси, можете да се свържете с нас чрез наличните канали за комуникация, посочени в нашия уебсайт.

 

  1. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Вие признавате и се съгласявате, че всички авторски права, регистрирани търговски марки и други права на интелектуална собственост върху всички материали или съдържание, предоставени като част от уебсайта, принадлежат по всяко време на нас или на тези, които ни предоставят лиценз за тяхната употреба. Можете да използвате посочения материал само до степен, до която ние или лицензополучателите изрично разрешаваме/т. Това не пречи да използвате този уебсайт, доколкото е необходимо, за да копирате информацията за Вашата поръчка или информацията за контакт.

 

  1. ПРАВОТО НИ ДА ПРОМЕНЯМЕ ТЕЗИ УСЛОВИЯ

Ние имаме право да преглеждаме и променяме тези условия по всяко време. Вие имате

задължение да спазвате политиките и условията, които са в сила към момента, в който използвате този уебсайт или правите всяка поръчка, освен в случаите, когато със закон или решение на правителствени юридически лица трябва да направим промени със задна дата в споменатите политики, условия или политиката за поверителност. В този случай евентуалните промени ще засегнат и поръчки, направени преди това от Вас.